12 Eylül 2016 Pazartesi

Gerçeğin Yarısı

Ne çok güzelleme yapılıyor. Kurban vesilesiyle İbrahim'den ve İsmail'den ne çok bahsediliyor. Allah'a ulaşacak olanın kurbanın etinin ve kanının değil, kurban kesenin Allah'a olan kulluk sorumluluğundan/takvadan.
Elhak doğrudur. Da, bu gerçeğin yarısını konuşmak olmuyor mu? “Gerçeğin yarısını konuşmak gerçeği konuşmamak” derlerdi eskiler, haklı mıydılar dersiniz!
İbrahim'in şirkten arındırdığı hanif tevhid inancı, bunun için kavmiyle yaptığı mücadele ve nihayet sırf bu sebeple aralarında oluşan düşmanlıktan dolayı kavmini terk edişi neden konuşulmuyor?
İbrahim, sadece kurban kestiği için mi tek başına bir ümmetti? Bize örnekliği, atalığı, liderliği hangi sebeple bildirildi?
İslam'ı muhafaza ve müdafaa etmeyen, şeriatla hükmetmeyen, zayıfı güçlüye ezdiren, ümmet lehine kullanım hakkı vermek yerine küllî haram olduğu hâlde ümmetin malını özelleştirerek sermayeye temlik eden kapitalist ve demokrat iktidarlara, devletlere, kurban vesilesiyle, gerçeğin diğer yarısını da söylemek gerekmez mi?
İbrahim tek başına bir ümmetti. Çünkü büyük imtihanlardan geçti. O sebeple Allah onu bizim atamız, nesebimiz, liderimiz ve önderimiz kıldı. Ondan bize kalan mirasların ve örnekliğin tümünü konuşma ve yaşama vakti olsun bu kurban.
Hüseyin Alan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder