30 Haziran 2015 Salı

Doğu Türkistan

Son günlerde sosyal medyadaki sahte fotoğraf ve abartıları kullanarak Çin zulmünü aklamaya girişmiş bir kampanya başladı. Sahte fotoğraflar, yalan haberler ve abartılı yayınlarla Doğu Türkistan'daki mazlumlara sahip çıktığını sananlarla bunların hepsi yalan diyenler arasında bir benzerlik var ve gide gide bu iş Doğu Türkistan'daki Apartheid benzeri rejim ve uygulamaları aklamaya dönüşüyor.
(Birileri birden bire Türklere ve Kürtlere dönük ve etnik temelli yüksek dozda bir tahrik bombardıman etmeye başladı. LÜTFEN kaynağından emin olmadan hiçbir şey paylaşmayın ve Çinliler veya Uygurlara dönük herhangi bir ırkçı paylaşımı yaymayın.)
Evet, son derece inanılmaz sahte fotoğraf ve abartılarla dolu Sosyal Medya; ama bunlara bakıp işin aslını araştırmadan Çin Konsolosluğu bülteni olmanın âlemi yok. Evet, Ak Parti de pek çok konuda yalanlar söyledi tamam ama Ak Parti çevresi konuyla bu kadar ilgili değilken de bu mesele yazıldı çizildi. O zaman konuya eğilmemişken şimdi AKP çevresi ilgilenmeye başladı diye mi Çin Konsolosluğu bültenine döndü bu vatandaşlar?
Evet, herkese yasaklamadılar orucu (devlet memurlarına, eşitlerden 'daha eşit' olan Komünist Parti üyelerine, 'önemli işlerde çalışanlara', 18 yaşından küçüklere yasakladılar. Bir sonraki kuşak Müslüman olmasın istemekten başka nasıl yorumlarsınız siz? Sahi Başörtü yasağını nasıl karşılamıştınız?), evet, kimsenin derisini yüzmediler veya kimseye zorla içki içirmiyorlar ama mesela Uygur nüfusu kendi yurtlarında 50 yılda %45'e nasıl düştü? (Tibet konusunda tüm dünyanın baskılarına muazzam dezenformasyon yeteneğiyle direnen Çin istihbaratının eli de armut toplamıyor, evet.)
Türkiye Cumhuriyeti'nin burnunuz dibinde kendi vatandaşı ve kardeşleriniz, akrabalarınız Kürtlere yaptıklarına da inanmıyordunuz. Kürtçe de Kürt olmak da yasak değildi ama bölgedeki ekonomi, valiler, teröristler... Hâlâ on binlerce insan Kürtlere uygulanan haksızlıklara gıklarını çıkardıkları için Türkiye hapishanelerinde değil mi?
Yüzölçümü İran kadar ve İran'dan daha zengin yeraltı ve yerüstü zenginliklerine sahip Doğu Türkistan bölgesinin insanlarının yıllık ortalama geliri ne durumda merak ettiniz mi?
Doğu Türkistan'ın Müslüman kimliği onların egemen medyada seslerini duyurmasına engel, belki de Çin'in Tibet'te yaptıklarını Uygur Türklerinden esirgeyeceğine nasıl ikna olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder